Tolong klik iklan ni ckit....hehehe..

Kawan-kawan saya

Sunday, January 20, 2013

~Aku Budak Kampung~

Alhamdulillah..

setelah sekian lama menyepi dari dunia blog..disebabkn kekangan masa dan kekeringan idea, agak lama aku "stop" dari membuat coretan ataupun berkongsi artikel di blog ini.. kini,exam telah pun habis dan perlahan-lahan aku cuba untuk menghidupkan kembali blog ini..huhuhu..Ape yg baru kat blog ni???

erkkk..xde ape yg baru kt blog ni..cuma nama je yang baru..kuikuikui..dah brape bnyk nama blog aku letak dan asyik tukar je..hahaha..

"Belog Aku Budak Kampung"

aku sengaja pilih nama ini untuk mengingat kembali zaman aku kecik2 dulu..mengingatkan aku dari mana aku berasal.huhuhu..bila teringat kembali zaman kecik2 di kampung dulu, datang perasaan sedih dalam hati ni.huhuhu.. betapa seronoknya zaman budak2. tak payah fikir pasal masalah2..yang tahu main je.huhu. sungai,bendang,hutan nipah dan padang bola ialah tempat aku bermain dulu..rindu suasana tu..huhuhu..

bila difikirkan aku dulu "ibarat katak dibawah tempurung" masa dekat kampung..tak banyak tahu pasal dunia luar..buta IT,komputer,handset,PS n segala bagai gajet-gajet teknologi tu..masa tu xde lak rasa malu sebab antara kawan-kawan dkt kampung sama macam aku..huhu..tapi bila sekolah menengah kat bandar timbul perasaan malu dan segan..semua budak bercakap pasal PC,PS,P Xbox...entah benda la dorang ckp time tuuu..huhu..terms2 mcm ni aku pon xpenah dngar masa kat kampung..huhuhu..hilir sngattttt!!!nilah yg membuat aku pendiam ckit dulu time sekolah menengah..ye la..aku xpenah terdedah benda2 mcm tu..hatta main komputer pon xreti nak tekan..huhu..lagi2 hndset..rasa kecilnya dunia yang aku huni ketika ituuu..hmmmm..



ok laaaa..setakat ini je la aku mampu tulis dulu..this is my first starting point..lepas2 ni insyaallah aku akan rajin2 menuliss.hehehe..harap-harap ni la last aku tukar nama blog aku..huhuhu..


sekian..



5 comments:

  1. aoi..sme la kite.kite pon blog budak kg cume url je xtkq

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehh xperasann..sori blog ni xde ciplak nama blog mane2!kalau sama mgkin hanya kebetulan :)

      Delete
  2. salam, seronok juga imbas kmbali zmn kecik2 dulu, follow this blog, follow me back.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wassalam..mekasihh :)done follow back!

      Delete
  3. salam, seronok juga imbas kembali zmn kecik2 dulu, follow you, follow me back.. :)

    ReplyDelete

Anda juga mungkin meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...